Walibi opent eerste hybride achtbaan van Europa in 2019

Biddinghuizen - Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen opent op 1 juli 2019 de eerste hybride achtbaan van Europa.

Combinatie van hout en staal

De huidige houten achtbaan Robin Hood wordt door leverancier RMC verbouwd tot een achtbaan die bestaat uit een combinatie van hout en staal. In september 2018 beginnen het Amerikaanse RMC en Walibi Holland met de verbouwing.

Afgelopen jaren werd er druk gewerkt aan de plannen voor de verbouwing, waarmee Walibi Holland nu naar buiten komt. Tot en met oktober kunnen de gasten nog genieten van de huidige Robin Hood. Daarna wordt deze omgebouwd tot een compleet nieuwe achtbaan. In september beginnen de eerste werkzaamheden achter de schermen.

Derde nieuwe attractie in vier jaar

Met de opening van de nieuwe achtbaan opent Walibi Holland de derde nieuwe attractie in vier jaar. Na de virtual reality experience NeuroGen in 2017 en de achtbaan Lost Gravity in 2016, komt Walibi Holland in 2019 wederom met een nieuwe achtbaan.

Festivalization

De opening van de vernieuwde Robin Hood in 2019 valt samen met andere verbouwingen in het gebied van Sherwood Forest. De komende jaren wordt iedere winter een gedeelte van het park onder handen genomen, waarbij deze winter wordt gewerkt aan de Main street. De verschillende gebieden worden gethematiseerd aan de hand van een nieuw ontwikkelde styleguide, onder de naam Festivalization.

Seizoen 2018

Het attractiepark is komend seizoen geopend vanaf 30 maart tot en met 28 oktober.