Flevonice trakteert vrijwilligers op schaatsplezier

Biddinghuizen – Zaterdag hebben vrijwilligers van Bartiméus Sonneheerdt, hun familie en vrienden genoten van een geweldige dag op het ijs bij Flevonice.

Maarten van der Ven, directeur van het Flevolandse sports & fun park: “Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor blinde mensen, daarom hebben wij ze een leuke dag bezorgd.”

De vrijwilligers zijn actief voor Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, een goede doelen organisatie voor mensen met een visuele beperking. Samen met hun vrienden en familie mochten ze in Flevonice een dag lang schaatsen op de kunstijsbanen in de buitenlucht, midden in de natuur van Flevoland. De kinderen genoten in het ijspretpark op de krabbelbaan en de glijbaan, speeltoestellen en trampolines.

“Dat de vrijwilligers het zo naar hun zin hebben gehad, dat is waar wij het voor doen", aldus Van der Ven. Linda van der Weijden, collecte coördinator bij Bartiméus Sonneheerdt: “Onze vrijwilligers zijn actief voor onze landelijke huis-aan-huis collecte. In hun eigen woonplaats zorgen ze voor een groep collectanten, waarvoor ze ook alles regelen.

Dus het verdelen van de straten, het uitdelen en weer ophalen van de collectebussen, het organiseren van lokale publiciteit, enzovoort. Dat is best veel werk en dat doen ze allemaal belangeloos, omdat ze hun blinde en slechtziende medemens een warm hart toedragen. Ik vind dat ze hiervoor een grote pluim verdienen en daarom vind ik het heel fijn dat we ze deze dag hebben kunnen aanbieden.”