Expat-accommodatie Lelystaete opent deuren

Lelystad - Met een sleuteloverdracht vond vrijdag de oplevering plaats van de expat-accommodatie Lelystaete in Lelystad. In de grondig verbouwde voormalige rechtbank verblijven ongeveer 330 mensen.

Onder toeziend oog van wethouder Jop Fackeldey overhandigden Nina Nomden en Maarten Bakker, vestigingsdirectie Van Wijnen Lelystad, de sleutel van het gebouw aan Naud Hunink, woordvoerder van expat-accommodatie Lelystaete Residence.

Tweede leven voor gebouw

Nina Nomden: 'Van Wijnen heeft de voormalige rechtbank in zeven maanden tijd getransformeerd tot een accommodatie voor mensen die op projectbasis in Nederland aan het werk zijn. Wij bekijken graag de mogelijkheden om een gebouw een tweede leven te geven door het te transformeren naar een waardevol object voor gebruikers'.

'Onze gasten zullen er gemiddeld drie tot vier maanden verblijven', vult Naud Hunink aan.

Mooie stap voorwaarts

Wethouder Jop Fackeldey is blij met de transformatie van het gebouw: 'Dit is een mooie stap voorwaarts voor de economische ontwikkelingen binnen Lelystad. De werknemers die aan het Inditex-complex werken, kunnen hierdoor een goed onderdak krijgen. Hiermee is - al een paar dagen nadat de gemeenteraad het gebiedsplan Lelycentre heeft vastgesteld, een begin gemaakt met de aanpak van het Lelycentre-gebied. Daarmee is een eerste belangrijke stap gezet in de transformatie van werken naar wonen'.

Om het pand te kunnen exploiteren als short stay-faciliteit heeft de gemeente een omgevingsvergunning voor bestemmingswijziging voor de duur van tien jaar afgegeven.