Leerlingen van Het Mozaïek hangen aan de lippen van stadsdichter Thomas Gerla

Lelystad - Stadsdichter Thomas Gerla verzorgde de start van de Nationale Voorleesdagen op basisschool Het Mozaïek in Lelystad. Hij deed dit door, op zijn geheel eigen wijze, voor te lezen en dat resulteerde in leerlingen die aan zijn lippen hingen.

Blind-date met een boek

Leerkracht Martine Kok licht toe: 'Lezen is leuk! Door er de komende weken nog eens extra aandacht aan te besteden, hopen we dat kinderen dat ook zo blijven ervaren. De oudere kinderen geven de komende weken poppenkastvoorstellingen aan de hand van een prentenboek, leerkrachten lezen voor, oudere leerlingen lezen jongere leerlingen voor en er zijn twee extra voorleesplekken in de school. De kinderen krijgen een blind-date met een boek en de leerkrachten krijgen een bingokaart die zij vol kunnen krijgen door op allerlei ludieke manieren in de klas voor te lezen. Ook ouders worden opgeroepen om thuis voor een volle bingokaart te gaan. Zij maken daarmee kans op een voorleespakket. Het wordt één groot voorleesfeest!'

De Nationale Voorleesdagen eindigen officieel op 3 februari, maar de extra activiteiten op Het Mozaïek eindigen pas op 9 februari.