Tulpenroute Dronten is er klaar voor

Dronten - De Flevolandse tulpenvelden komen in april weer tot bloei. In deze maand start ook Tulpenroute Dronten. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang; er wordt volop gewerkt aan het uitzetten van de verschillende routes.

Ook dit jaar kunnen tulpenliefhebbers uit binnen- en buitenland de kleurrijke velden wandelend, op de fiets en vanuit de auto bewonderen. Tulpenroute Dronten werkt vanaf dit jaar nog nauwer samen met initiatiefnemers in Zeewolde en Lelystad. ‘We versterken elkaar. Samen zorgen we ervoor dat er een nog mooiere en veelzijdigere route langs tulpenvelden in de polder komt’, aldus voorzitter Herman Vermeer.

Activiteiten aanmelden

Hoewel de exacte route pas in februari bekend wordt gemaakt, doen de vrijwilligers al wel een oproep aan alle bewoners van de buitenwegen en andere betrokkenen. ‘Organiseert u van half april tot eind mei een activiteit en wilt u hiermee aansluiten op onze route? Geef het dan bij ons aan.’

Kennismaking met buitengebied

‘Een van de doelen van Tulpenroute Flevoland is om mensen kennis te laten maken met het buitengebied van Flevoland. Dit doen we onder andere door in de buurt van de route leuke activiteiten aan te bieden. Alles kan; van een open dag, een workshop tot een groot event. We vertellen de bezoekers graag het verhaal van onze mooie provincie’, aldus Herman Vermeer.

Vorig jaar trok Tulpenroute Dronten 50.000 bezoekers. Stichting Tulpenroute Dronten heeft een uitdaging. Ze wil het evenement laten groeien, maar men is zich ervan bewust dat de bezoekers rijden, fietsen en wandelen in een gebied waar juist in die periode volop wordt gewerkt door boeren. ‘Dit betekent dat we veel aandacht hebben voor verkeersveiligheid.’

Thema: 100 jaar Zuiderzeewet

Het thema van dit jaar is 100 jaar Zuiderzeewet. Op 14 juni is het precies 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet van kracht werd. Een mijlpaal voor alle provincies, gemeenten en waterschappen die aan of in de voormalige Zuiderzee liggen. De Zuiderzeewet is het begin van de werken die het hart van Nederland bescherming bieden tegen de gevaren en grillen van de Zuiderzee. Zonder Zuiderzeewet had Flevoland niet bestaan.

Mensen, organisaties of bedrijven die graag op wat van manier dan ook willen aanhaken bij de populaire tulpenroute, zijn van harte welkom op donderdag 8 februari vanaf 13.30 uur in De Kandelaar in Biddinghuizen. Hier wordt een bijeenkomst georganiseerd waar mensen ideeën kunnen aanmelden, met anderen kunnen brainstormen en informatie krijgen over de tulpenroute van dit jaar.

Voor meer informatie: www.tulpenroutedronten.nl of info.tulpenrouteflevoland.nl