Zorgen over toekomst Golfslag

Emmeloord - PvdA-GroenLinks maakt zich zorgen over de toekomst van de Golfslag in Emmeloord. Het gebouw staat weer in de verkoop nadat eigenaar Roel Hindriks uit Urk het met de gemeente niet eens kon worden over zijn plannen.

PvdA-GroenLinks kreeg van de wethouder echter geen antwoord op de vraag hoe groot het risico is dat het gebouw nog lang leeg staat.

Roel Hindriks kocht de Golfslag ruim een jaar geleden. Hij wilde zestig appartementen in het voormalige verzorgingshuis aan het Smedingplein realiseren. Die wilde hij vervolgens verhuren.

Te hoge eisen

De gemeente stelde volgens Hindriks te hoge eisen aan de verbouwing. Eerder maakte de gemeente bekend dat 'de eigenaar de vergunningaanvraag heeft ingetrokken en zich oriënteert op wat hij nu gaat doen'. Hindriks liet weten dat hij de vergunning wel moest intrekken, omdat hij anders zou worden afgewezen. En dat zou geld kosten.

De Golfslag staat leeg sinds eind april 2015. Daarna zaten er nog wel tijdelijke bewoners in het gebouw, om kraak en vandalisme te voorkomen.