Hoog niveau bij gedichtenwedstrijd in bibliotheek

Lelystad – Manon Geerlings heeft donderdagavond de jaarlijkse gedichtenwedstrijd van de bibliotheek in Lelystad gewonnen. Zij treedt daarmee in de voetsporen van Floor Koedam, de man die vorig jaar won.

Floor Koedam deed dit jaar ook weer mee en kreeg een eervolle vermelding, net als Carolien den Brok en Ines Prgomet. Want het niveau van de deelnemers was dit jaar hoog, zo merkte de jury. Negentien kandidaten droegen hun werk voor met heel verschillende performances.

Geerlings won een zilveren hangertje, een podium tijdens de open dag van Agora Theater én een podium tijdens het officiële programma van poëziefestival Sunsation op zaterdagochtend 23 juni.’

Het thema van dit jaar was theater. ‘Het winnende gedicht laat op prachtige wijze het contrast zien tussen oprechte aandacht en verplichte vragen stellen zonder echt te luisteren naar het antwoord. Geerlings heeft dit vervolgens op bijzondere wijze verweven met het thema Theater,’ oordeelde de jury. ‘Ik werk bij de Agora,’ vertelde Geerlings achteraf. ‘De theaterwereld is natuurlijk een prachtige wereld, en toch wilde ik met mijn gedicht een hele andere kant van het begrip theater belichten.’ Ze was compleet verrast dat ze won.