Golden Bridge Evenement is succesvol

Lelystad - In sportzaal De Rietlanden in Lelystad werd zaterdag met succes het kungfu evenement Golden Bridge gehouden. Er waren bijna tachtig deelnemers. Onder meer uit Duitsland.

School van de Tijger

Het was het eerste officiële evenement van de Kungfu Vereniging Nederland. Voorzitter hiervan is de School van de Tijger uit Lelystad.  Verschillende scholen uit Nederland en Duitsland deden mee in de strijd om het goud. In in de leeftijden tussen zes en in de dertig lieten de deelnemers zich van hun beste kant zien in handvormen, korte wapenvormen zoals zwaard, tijgerhaak, stok en zelfs waaier, lange wapenvormen als staf, hellebaard en drietand, maar ook in partnersets. De toeschouwers en deelnemers hebben zich goed vermaakt.

Hoog niveau

De competitie was, zeker met deelname van onder andere Chow Gar Germany (een internationale groep die in heel Europa prijzen wint) van hoog niveau. Een aantal jeugdige deelnemers merkte dat goede training iets oplevert. Iedere deelnemende school wist minimaal een gouden medaille te bemachtigen.

Meer deelnemers

De organisatie hoopt over iets meer dan een half jaar het evenement nog eens over te kunnen doen. Doelstelling is dat er dan meer deelnemers zijn. Voor meer informatie over kungfu kunnen belangstellenden een kijkje nemen op de site van de KFVN.