PvdA Noordoostpolder houdt debatavond in De Erven

Emmeloord - De PvdA Noordoostpolder houdt woensdag 24 januari een debatavond in buurthuis De Erven in Emmeloord, het eerste van een serie Lagerhuisdebatten in Noordoostpolder.

Centraal staat op deze avond hoor en wederhoor met de inwoners van de Emmeloordse wijk De Erven. De avond wordt geleid door lijstrekker Rien van der Velde. Ook enkele kandidaat-raadsleden zijn aanwezig, onder anderen Heleen Wijnhoud, Henk van der Linde en Marjolein keizer. Dezen zullen de stellingen van de avond inleiden.

De kandidaat-raadsleden willen de opvattingen van de inwoners van De Erven meenemen in hun plannen voor de nieuwe gemeenteraad. De avond is naar voorbeeld van het bekende 'Lagerhuisdebat'. Aan de hand van stellingen wil de partij graag met de wijkbewoners in gesprek. De stellingen gaan over de volgende onderwerpen: camerabewaking in de Erven?, sociale teams per wijk, schuldhulpverlening, integratie, aardgas-vrij wonen in De Erven, anoniem solliciteren en thuiszorg medewerkers in dienst van de gemeente. Het is aan de inwoners om ook andere onderwerpen aan te snijden.

De partij wil in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van inwoners weten wat zij vinden van wonen in De Erven, Emmeloord of gemeente en wat er goed gaat en wat er veranderd moet worden.