Olga Commandeur zet Lelystad in beweging (foto's)

Lelystad – Lelykracht heeft dinsdag het startsein gegeven voor een vier weken durende campagne om heel Lelystad fit te krijgen. Daarbij kreeg men hulp uit professionele hoek.

Olga Commandeur, oud-atlete en presentator van het programma ‘Nederland in beweging’, zette in het Stadshuis ambtenaren en bestuurders in beweging. Commandeur arriveerde met een oude schoolbus op het Stadhuisplein. Burgemeester Ina Adema nam plaats op een smoothiefiets, waarmee een smoothie bij elkaar kon worden gefietst. Ze opende daarmee een smoothiewedstrijd. Olga Commandeur leidde daarna een beweegsessie in het stadhuis. Daarna gaf de oud-atlete ook nog een workshop bewegen in de Hanzeborg en Atolplaza. Bij Atolplaza deden de kinderen van basisschool De Optimist fanatiek mee.

In 2017 startte Lelykracht het programma 'Heel Lelystad Stopt’, waarbij Lelystedelingen met gratis motivatietrainingen werden gestimuleerd om te stoppen met roken. Met ‘Heel Lelystad Fit’ wordt daar een vervolg aan gegeven. Want waar ‘Stopen met roken’ om nummer twee staat van de goede voornemens van Nederland, staan ‘Afvallen’ en ‘Meer bewegen en sporten’ op respectievelijk één en drie.

Lelykracht is een initiatief van FlevoMeer Bibliotheek, Kubus, Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad. Sinds november 2015 bundelen zij hun krachten in Lelykracht. Men organiseert samen met de inwoners activiteiten en programma’s voor een sterkere samenleving en een bruisend Lelystad.