Alternatieve Elfstedentocht voor kinderen bij Flevonice

Biddinghuizen - Dé schaatstocht voor kinderen komt er aan. Voor het derde jaar op rij houdt de KNSB in samenwerking met Flevonice en War Child de Alternatieve Elfstedentocht4Kids.

De drie kilometer lange ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen is zondagochtend 21 januari speciaal gereserveerd voor kinderen. Kinderen kunnen meedoen aan deze stempeltocht met vrienden, klasgenoten of hun schaatsvereniging.

Drie stempelposten

Tijdens de Alternatieve Elfstedentocht4Kids schaatsen de deelnemers rondes van drie kilometer en verzamelen ze in anderhalf uur zo veel mogelijk stempels. Langs de ijsbaan zijn drie stempelposten te vinden. Na de finish ontvangen de deelnemers een certificaat met daarop hun prestatie.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Schaatsactie War Child

De tocht is een leuke optie voor schaatsverenigingen om met hun jeugdleden mee te doen; het is goed voor de ledenbinding, leuk voor de sfeer en ouders van de leden kunnen nog meer bij de club worden betrokken. Toegang tot de ijsbaan is gratis, inclusief één begeleider per kind. Er kan ook worden meegedaan aan de schaatsactie van War Child om oorlogskinderen te helpen. Deelnemers kunnen zich per ronde laten sponsoren. Ze ontvangen dan een leuke goodybag.

Het programma ziet er zondag als volgt uit: 8.00-9.30 uur: ontvangst en inschrijving; 9.30-9.45 uur: warming up op de 400 meterbaan; 9.45 uur: startschot stempeltocht; 11.15 uur: laatste ronde; 11.30 uur: finish deelnemers en ophalen certificaten; 12.00 uur: einde.

Kijk voor meer informatie op de website van Flevonice.