Stadsdichter Thomas Gerla pauze-act bij Jaarlijkse Gedichtenwedstrijd

Lelystad - Bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad vindt op donderdagavond 25 januari de jaarlijkse Gedichtenwedstrijd plaats. Stadsdichter Thomas Gerla vermaakt het publiek in de pauze met zijn poëzie onder pianobegeleiding van Gijs Murray.

In de jury van de Gedichtenwedstrijd zitten dit jaar Dorée de Kruijk (oprichter van de Gedichtenmuur), Joke van den Brink (bestuurslid van Sunsation) en Jan Gommer (directeur van FlevoMeer Bibliotheek). Aan hen de lastige taak om te beoordelen welke dichter het mooiste gedicht heeft geschreven én voorgedragen rondom het thema Theater. Terwijl zij die taak uitoefenen, hoeft het publiek zich niet te vervelen, want stadsdichter Thomas Gerla komt het publiek vermaken met zijn poëzie onder pianobegeleiding van Gijs Murray in de spetterende voorstelling 'Ik Lely'. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Ik Lely

Thomas Gerla en Gijs Murray bedachten samen de voorstelling 'Ik Lely'. Het duo was al eerder in het Agora Theater te bewonderen tijdens een evenement van City Marketing.

‘Bij de voorstelling 'Ik Lely' draait het niet alleen om poëzie,’ vertelt Gerla, ‘Muziek speelt ook een grote rol.’ 'Ik Lely' speelt deels in op het thema Theater, maar gaat vooral over Lelystad. Toch komen er niet alleen maar stadsgedichten van deze stadsdichter voorbij. ‘Een voorstelling met een cabareteske touch,’ aldus Gerla.

Gedichtenwedstrijd

Van donderdag 25 tot en met woensdag 31 januari vindt de Nationale Poëzieweek 2018 plaats in Nederland en Vlaanderen. Op donderdagavond 25 januari, de Landelijke Gedichtendag, houdt FlevoMeer Bibliotheek Lelystad daarom de jaarlijkse Gedichtenwedstrijd. Dichters uit de regio zijn welkom om deel te nemen aan de wedstrijd. De opdracht is om een gedicht te schrijven over het thema Theater en deze stuurt de dichter uiterlijk 18 januari naar m.jansen@flevomeerbibliotheek.nl. Op de avond zelf dragen de dichters hun inzending voor aan het aanwezige publiek en de jury. Zowel het gedicht als de voordracht worden hierbij beoordeeld. Kijk hier voor alle spelregels.