Band FlunkOut lanceert eigen cd

Lelystad - De Flevolandse band FlunkOut heeft haar eerste eigen cd gelanceerd. Op Good Sh*t Man staan negen nummers met de kenmerkende groove van de band.

FlunkOut speelt op dit album met elementen van jazz, rauwe fusion, blues, funk, rock en ballads.

Good Sh*t Man wordt op 26 januari gepresenteerd tijdens een optreden in de Catharinakapel in Harderwijk om 20.15 uur. FlunkOut speelt in de Emmeloordse en Lelystadse bezetting met Jeroen Goedhart (sax), Fagner ten Hove (bas), André Swinkels (drums), Paul van der Vegt (toetsen) en Maurice Gregoire (gitaar).

Op de voorkant van het album prijkt een afbeelding van het Lelystadse landschapskunstwerk De hurkende man (Exposure) van de Engelse kunstenaar Antony Gormley. Naast eigen werk, zijn er ook eigen bewerkingen van bestaande nummers te beluisteren op het debuutalbum van de band.

De muzikanten van FlunkOut zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Niet alleen bij hun eigen werken, maar ook in de covers die ze brengen. Tijdens de finale van de Jazz-i-award 2012 kreeg de band lovende jurycommentaren op de eerste eigen compositie Flunk Out!. Latere stukken als Crash 10, OKayla en Thunderflunks laten de hang naar diversiteit binnen het genre zien.

De onvermijdelijke drang om te scheppen en de ruimte voor improvisatie zorgen voor een muzikaal spanningsveld, dat aangenaam toeven is voor zowel de band als haar toeschouwers. Dat spanninsgveld is nu vereeuwigd op Good Sh*t Man.

Het album is te beluisteren via kanalen als Spotify, iTunes en Google play. Het is ook te koop via de website van de band.