MFG Biddinghuizen 'forse stap dichterbij'

Biddinghuizen – ‘Voor ons dorp is dit een forse stap in de goede richting.’ Henk Stoer, voorzitter van de Stichting MFG2, is blij dat de realisatie van de tweede fase het multifunctionele gebied in Biddinghuizen weer een stuk dichterbij is gekomen.

Borgstelling lening

De gemeenteraad beslist binnenkort over de huur- en exploitatiebijdrage zoals die nu voor het MFG2 zijn vastgelegd. Daarbij wordt de gemeente ook gevraagd garant te staan voor de lening van 3,8 miljoen euro die nodig is voor de bouw van het MFG2. Zonder die borgstelling kan de stichting geen geld lenen.

Slag om de arm

Maar als alles dan meezit, kan er in de tweede helft van dit jaar worden begonnen met de bouw. ‘En dan wordt er toch een droom van ons dorp verwezenlijkt, waarbij alle sociale activiteiten op één centrale plek in één gebouw in Biddinghuizen samenkomen. We hebben tien jaar geduld gehad, maar dat is dan toch het mooie resultaat.’

De verwachte bouwtijd is tien maanden, dus in het gunstige scenario kan het MFG2 in 2020 open. ‘Maar er zit ook nog een verbouwing van de Rooms-Katholieke Kerk aan vast, dus ik moet een kleine slag om de arm houden.’

Aanvulling

Wethouder Ton van Amerongen is ook tevreden. De plannen zien er wat hem betreft solide uit. De bouwkosten voor het MFG2 vallen duurder uit, maar dat wordt gecompenseerd door de lage rente van dit moment.

De plannen voor het MFG2 zijn de aanvulling op het educatieve centrum dat Biddinghuizen al heeft. Het multifunctionele gebouw komt in de plaats van Het Koetshuis/sportzaal en de gymzaal aan de Sportlaan. Ook de huidige multifunctionele activiteiten in De Voorhof worden in het nieuwe multifunctionele gebouw ondergebracht. De kerkelijke activiteiten krijgen onderdak in het bestaande ‘katholieke’ deel van het kerkgebouw aan De Voorhof, dat gehandhaafd blijft, maar waarvoor dus wel een verbouwing nodig is.

Beslissing

De gemeenteraad beslist waarschijnlijk op 22 februari over de plannen.