Bibliotheek in Lelystad houdt jaarlijkse gedichtenwedstrijd

Lelystad - Bij FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad vindt op donderdagavond 25 januari de jaarlijkse Gedichtenwedstrijd plaats. De winnaar van de wedstrijd ontvangt het felbegeerde speldje.

De toegang is gratis en de avond begint om 20.00 uur. Om mee te doen aan de wedstrijd, dient de dichter uiterlijk 18 januari een gedicht in te sturen met als thema 'Theater'. De bibliotheek houdt de jaarlijkse gedichtenwedstrijd in het kader van de campagne Nationale Poëzieweek.

Gedichtenwedstrijd

Op donderdagavond 25 januari, de Landelijke Gedichtendag, vindt de jaarlijkse gedichtenwedstrijd plaats. Dichters uit de regio zijn welkom om deel te nemen aan de wedstrijd. De opdracht is om een gedicht te schrijven over het thema Theater en deze stuurt de dichter uiterlijk 18 januari naar m.jansen@flevomeerbibliotheek.nl.

Op de avond zelf dragen de dichters hun inzending voor aan het aanwezige publiek en de jury. Zowel het gedicht als de voordracht worden hierbij beoordeeld. Kijk hier voor alle spelregels.

Nationale Poëzieweek

Van donderdag 25 tot en met woensdag 31 januari vindt de Nationale Poëzieweek 2018 plaats in Nederland en Vlaanderen. Het thema van dit jaar is Theater. Naast de jaarlijkse gedichtenwedstrijd is er ook een poëzievoorstelling: op dinsdag 30 januari is de act ‘Echte Mensen’ te bewonderen bij de bibliotheek in Lelystad.