Kunst van Willem Hoogeveen siert het polderlandschap

Nagele - Kunstenaar Willem Hoogeveen uit Emmeloord heeft drie kunstwerken geplaatst op de Schokkerringweg, de Nagelerweg en de Zuidwesterringweg bij Nagele. Dit ter ere van het droogvallen van de Noordoostpolder in 1942.

'Met het droogvallen van de Noordoostpolder is een droom waargemaakt. Cornelis Lely bedacht onder meer het maken van de Noordoostpolder en duizenden handwerkers voerden de klus uit', legt Hoogeveen uit.

'Een fascinerende wereld'

De buitenwerken staan er gelijk met de tentoonstelling 'Een fascinerende wereld' in Museum Nagele. Deze tentoonstelling duurt tot en met 25 februari en gaat over 100 jaar Zuiderzeewet en de Noordoostpolder 75 jaar droog. Zo lang staan de werken dus ook op de akkers.

De geplaatste drie werken van Hoogeveen behandelen verschillende thema's. Een gaat over feest met twee toekijkende mussen. De tweede gaat over de eerste vluchtelingen van de polder, de vissen, die even terugkomen om te kijken wat er van het landschap is terecht gekomen.

Creatieven

Het derde werk (zie de foto) gaat over creatieve figuren met ideeën over de toekomst die een kijkje nemen. 'Ze observeren. We moeten immers verder om onze polder vriendelijk, leefbaar en levend te houden', vertelt de kunstenaar.