Eerste wintertriathlon in Flevoland

Biddinghuizen - Dat Flevoland uitermate geschikt is voor een triathlon moge duidelijk zijn. Genoeg water om te zwemmen en ruimte om te fietsen en lopen. Niet voor niets telt de provincie in de zomerperiode maar liefst vijf triathlons.

Daar komt deze winter een unieke, nieuwe triathlon bij: de wintertriathlon. Zondag 14 januari vindt de eerste editie van Flevoland plaats bij Flevonice. Niet eerder kon er tijdens een triathlon geschaatst worden op een parcours van kunstijs door het mooie Flevolandse polderlandschap. Dit drie kilometer lange parcours is de langste kunstijsbaan ter wereld.

Deelnemers aan de wintertriathlon gaan eerst hardlopen, daarna mountainbiken op verhard en onverhard terrein en tenslotte schaatsen.

De Wintertriathlon Flevoland biedt een unieke combinatie van twee trajecten: een lange voor de gevorderden met een kort maar pittig loop- en ATB-parcours, en een sprinttraject voor iedereen die het leuk lijkt om eens de uitdaging aan te gaan. Daarnaast is er een speciaal traject voor kinderen.

Inschrijven voor de wintertriathlon is nog mogelijk. Nederlands kampioen wintertriathlon Teun Sweere en voormalig Nederlands marathonschaatster Jolanda Langeland zijn in ieder geval van de partij, evenals meer dan honderd anderen, onder wie twintig leerlingen van het Almere College in Dronten, die ter voorbereiding gezamenlijk een clinic volgden.

Kijk hier voor meer informatie.