Flevonice bestaat tien jaar

Biddinghuizen - De langste kunstijsbaan van de wereld, Flevonice in Biddinghuizen, bestaat tien jaar. Sinds zaterdag 2 december is de ijsbaan weer geopend. Er worden in december en januari verschillende sportieve activiteiten op het ijs gehouden.

Flevonice is een uniek sports- en funpark. Op 15 december 2007, na bijna een jaar bouwen, werd het park in gebruik genomen door de ambassadeurs van het eerste uur, Rintje Ritsma en Jan-Maarten Heideman. Inmiddels is de schaatsbaan populair bij vele schaatsers in heel Nederland. Vaste bezoekers roemen de locatie omdat er buiten kan worden geschaatst temidden van natuur.

Flevonice is perfect om met het hele gezin een echte Hollandse winter te beleven. Aan jeugdige schaatstalenten is gedacht. Voor hen is er het Ice Funpark4kids, dat onder anderen een grote speeltuin met een krabbelijsbaan (400 vierkante meter), een grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines bevat. Daarnaast worden er schaatslessen gegeven om de schaatstechniek aan te leren of te verbeteren.

Wintertriathlon

Naast de fameuze schaatstoertocht op zaterdag 13 januari wordt onder toezicht van de NTB (Nederlandse Triathlonbond) op zondag 14 januari een spectaculaire wintertriathlon gehouden op het terrein van Flevonice.

Nooit eerder was er een wintertriathlon met een schaatsparcours door het landschap van Flevoland. Met de loop- en ATB-route wordt deze wedstrijd een prachtige ervaring voor iedere deelnemer. Er is een afstand voor ieder niveau.

Koude obstacle run

Stoere sportievelingen kunnen zaterdag 6 januari hun hart ophalen tijdens 'Ice Survived'. Dit is de eerste obstacle run van het jaar die, gezien het seizoen, extra zwaar en koud belooft te worden. Het parcours hiervoor is onderverdeeld in drie 'pistes' met speciale ijskoude Ice Survived-obstakels.

Na deze mooie start in het nieuwe jaar wordt warm afgesloten in de gloednieuwe après-ski tent.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van Flevonice.