Café-restaurant 't Voorhuys gaat uitbreiden

Emmeloord - Café-restaurant 't Voorhuys in Emmeloord gaat uitbreiden. De gemeente en horecaondernemers tekenden een overeenkomst voor de verkoop van 625 vierkante meter gemeentegrond aan 't Voorhuys.

Eigenaren Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn realiseren hierop een uitbreiding met 12 hotelkamers, parkeermogelijkheid en een tuinkamer bij het Huyscafe.

Wethouder Henk Suelmann is blij met deze aanvulling in het stadshart van Emmeloord: ''t Voorhuys is een begrip in de Noordoostpolder en in de regio. Ik feliciteer Twan en Renée, hiermee verstevigen zij de positie van hun onderneming. Bovendien is het een belangrijke, eerste stap op weg naar een levendiger en economisch sterk centrumgebied'.

Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn zijn ook enthousiast: 'Wij zijn super blij en trots dat we nu de kans hebben om ons bedrijf uit te breiden.' Straks komen er twaalf nieuwe kamers bij. 'Ook de tuinkamer met terras wordt een mooie toevoeging aan het bedrijf die aansluit op het nieuw in te richten Julianapark'.

De uitbreiding met horeca- en hotelruimte wordt aan de linkerzijde van 't Voorhuys gebouwd. Naar verwachting start de bouw begin juni en is oplevering begin januari 2019.