Wiemer Haagsma unaniem gekozen tot lijsttrekker Politieke Unie

Emmeloord - De huidige wethouder Wiemer Haagsma is door de leden van de Politieke Unie unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Voorzitter Bertus Ritsema: 'Wij zijn als bestuur verheugd dat Wiemer Haagsma zich de komende vier jaar weer beschikbaar heeft gesteld als lijsttrekker. Hij heeft inmiddels zijn sporen in de politiek meer dan verdiend. Wij hebben er vertrouwen in dat hij in staat is om de Politieke Unie de komende vier jaar opnieuw als politiek leider te vertegenwoordigen'.

Haagsma maakt in deze raadsperiode namens de Politieke Unie deel uit van het college en heeft als wethouder onder andere Ruimtelijke Ordening, Bouwgrond exploitatie, Bouw- en woningtoezicht en Wabo, Handhaving, Sport (zwembaden, sportaccommodaties, bevorderen sport), Kunst en media in zijn portefeuille. In die functie is hij mede verantwoordelijk voor onder meer het versnellen van procedures bij bestemmingsplannen, het invoeren van een flitsvergunning en een aantal uitbreidingslocaties voor woningbouw bij de dorpen.