Emmeloord geniet van sfeervol 'Kerst met de Zandtovenaar' (foto's)

Emmeloord - Ondanks de kou en het miezerige weer genoten donderdagavond een paar duizend bezoekers van 'Kerst met de Zandtovenaar' op De Deel in Emmeloord. De organisatie heeft het over zevenduizend bezoekers.

De zesde editie van het muzikale familie-evenement met een hoofdrol voor zandkunstenaar Gert van der Vijver was de afsluiting van het jubileumjaar Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog. 

Van der Vijver bracht het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Noortje Herlaar en Jeroen van der Boom vertolken de rollen van Maria en Jozef.

Tommie Christiaan kroop in de huid van de slechte koning Herodes. De zanger stond bovenin de Poldertoren. De rest van het evenement vond plaats op een podium op De Deel.

De 'inner circle' voor het podium, bedoeld voor KRO-NCRV-leden en pers, was voor aanvang van het evenement lang niet vol. Daarom besloot de organisatie de hekken open te gooien, zodat het publiek dichter bij het podium kon komen.

Tijdens het warm draaien miezerde het en werden hier en daar de paraplu's opengeklapt. Maar gelukkig bleef het tijdens de voorstelling droog.

KRO-NCRV zendt 'Kerst met de Zandtovenaar' uit op zaterdag 23 december om 17.00 uur op NPO Zapp en vervolgens op Eerste Kerstdag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en 19.30 uur op NPO 3.