Seabottom Jazzfestival verhuist van maart naar juni

Lelystad - Vorig jaar vierde het Seabottom Jazzfestival haar 25e editie. Na twee zeer geslaagde avonden was het tijd om de hoofden bij elkaar te steken en een nieuwe weg in te slaan.

 

‘Je moet als festival blijven vernieuwen’ aldus Bas van Breenen, festivaldirecteur en opvolger van Ed Goudriaan. ‘Na 25 edities was het tijd om het festival in een nieuw jasje te gieten’. Daarom hebben de organisatoren achter het Seabottom Jazzfestival besloten om komende editie met enkele veranderingen te komen.

Naar buiten

Vanaf het eerste uur vindt het Seabottom Jazzfestival plaats in het laatste weekend van maart. Bas van Breenen: ‘We weten dat veel mensen dit weekend blokken in hun agenda om bij het festival te kunnen zijn, maar het is ook een tijd van het jaar dat het koud is buiten. Daardoor zijn we altijd volledig afhankelijk van de binnenruimte’. Naast de wens om meer naar ‘buiten’ te kunnen treden, speelde de reguliere programmering van het theaterseizoen ook een rol.; vanaf juni start immers het festivalseizoen. Daarom heeft het bestuur besloten om het festival te verplaatsen, en wel naar zaterdag 9 juni 2018.

‘Festival nieuwe stijl’

Over ‘festival nieuwe stijl’ is de afgelopen periode nagedacht hoe dit in elkaar gestoken kon worden: meer beleving voor de bezoeker, meer naar buiten treden en waarom niet een heuse Artist in Residence hoofdonderdeel van het festival te laten zijn? Gedurende de avond zal deze Artist in Residence op diverse podia samenspelen met verschillende acts en als een rode draad door het festival lopen. Saxofonist Benjamin Herman –die recentelijk de oeuvreprijs ontvangen heeft van het tijdschrift Esquire voor zijn jarenlange fashion stijlvastheid- wordt Artist in Residence van het festival. Hij viert komend jaar een speciaal jaar namelijk zijn 50ste verjaardag.

Tipje van de sluier

De organisatie licht een tipje van de sluier en maakt de eerste namen van het programma bekend. Zo komt de achtkoppige energieke funkband New Cool Collective spelen, die in 2018 hun 25-jarig jubileum vieren. Ze pakken dit groots aan met een clubtour én hun nieuwe album Electric Monkey Sessions 2. Ook haalt de organisatie Robin Nolan Trio naar Lelystad op 9 juni 2018.

Kaarten zijn vanaf februari 2018 te koop