Dronten krijgt monument voor het overleden kind

Dronten - De begraafplaats aan De Wissel in Dronten krijgt een herdenkingsmonument voor het overleden kind. De gemeente werkt graag mee aan het initiatief hiervoor, dat door drie uitvaartorganisaties is genomen.

Het initiatief is ontstaan naar aanleiding van Wereldlichtjesdag, dat volgend weekend voor de vierde keer wordt gehouden in Dronten. Op zondag 10 december steken mensen overal ter wereld lichtjes aan ter herdenking van en herinnering aan overleden kinderen.

Daarbij is eerder de wens uitgesproken dat er op de begraafplaats een permanent monument komt voor overleden kinderen. Het ligt in de bedoeling dat die er volgend jaar staat in Dronten, bij de dan vijfde editie van Wereldlichtjesdag. De gemeente werkt er graag aan mee door grond, sierstenen en plantmateriaal ter beschikking te stellen de kosten voor een vergunning op zich te nemen. Het onderhoud van het monument wordt daarna ook door de gemeente betaald. Hoe het monument er uit komt te zien en waar het precies komt te staan, is nog niet bekend.