Unie Gemeentebelangen gaat verkiezingen in als Gemeentebelangen

Urk - De Unie Gemeentebelangen op Urk gaat de verkiezingen van maart 2018 in met een nieuwe naam: Gemeentebelangen. Ook is er een nieuwe slogan: 'Joen belang is oens belang!'

Tijdens de ledenvergadering is de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De leden waren unaniem voor het voorstel om de naam van de partij te wijzigen in Gemeentebelangen.

De kieslijst bestaat uit een mix van ervaren kandidaten en jonge, nieuwe kandidaten. Lijsttrekker is Anja Keuter, tevens wethouderskandidaat. Op nummer 2 staat Jurie van den Berg.

Verder staan op de lijst: Jannie Snoek (3), Hendrik H. Hakvoort (4), Nanda Nentjes (5), Roelof Tiede Bakker (6), Jannie Schraal-Schenk (7), Bartus Oost (8), Marja Bakker (9), Klaas Pieter Hakvoort (10), Marijke Hakvoort (11), Hassan Hajji (12), Laura Kramer (13), Meindert de Boer (14), Rense Bakker (15), Cees Netel (16) en Leen Kramer (17). Als hekkensluiter staat oudgediende Klaas L. Koffeman op nummer 18.

Tijdens de volgende ledenvergadering in januari wordt het programma definitief vastgesteld en wordt de campagne naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 afgetrapt.