Lijsttrekker PvdA-Noordoostpolder omringd met nieuwe gezichten

Emmeloord - Rien van der Velde is door de leden van de PvdA-Noordoostpolder met absolute meerderheid gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Van der Velde leidde de afgelopen vier jaar de fractie PvdA-GroenLinks en is in 2016/2017 tijdelijk lid geweest van de Tweede Kamer.

Heleen Wijnhoud staat op plek twee

Naast Rien van der Velde heeft de lijst met 23 kandidaten, waaronder veel nieuwe gezichten. Twaalf vrouwen en elf mannen. Op plek twee staat Heleen Wijnhoud. In het dagelijks leven directeur van de Roderik van Voorstschool. Wijnhoud heeft door haar werk veel kennis van zaken op het gebied van onderwijs. Door haar jarenlange samenwerking met ouders, ondernemers en diverse instanties weet zij wat er speelt in Noordoostpolder.

Nieuwe gezichten op nummer drie en vier

Nummers drie en vier zijn ook nieuw. Na Wijnhoud staat Marjolein Keizer op plek drie. Keizer is werkzaam bij Custom Connect. Zij is gespecialiseerd in onder andere financiën, schuldhulpverlening en arbeidscontracten.

Op plek vier staat Henk van der Linde. Sinds november 2017 is Van der Linde burgerraadslid voor de PvdA. De laatste jaren heeft hij gewerkt als zorgmakelaar. Hij heeft veel inwoners van de Noordoostpolder bijgestaan in vragen over de zorg.

De kandidaten van de PvdA hebben volgens de commissie een degelijke kennis van zaken, zijn creatief, communicatief en betrokken bij de inwoners van Noordoostpolder. Wat hun in het bijzonder kenmerkt het handelen vanuit sociaal-democratische drijfveren.

Alle sectoren samenlebing vertegenwoordigd

De overige kandidaten zijn ook geen onbekenden. Zoals de nummers 5 tot en met 9: Richard Stolwijk,  Lianne Mulder, Frans Visser, Jettie Marinussen en Yvonne Mulder. Met de kandidaten zijn alle sectoren van de poldersamenleving vertegenwoordigd.