Geen hotel, horeca of kantoren aan boulevard van de Havenkade

Dronten – Geen hotel, horeca of kantoren: van de ooit grootse plannen voor de Havenkade in Dronten is alleen 'wonen' overgebleven. Maar het wordt wel een gebied met veel kwaliteit.

Variëteit

Het huidige plan voor de Havenkade, waar ooit de silo’s van Agrifirm tot in de hemel reikten, omvat 144 woningen. Appartementen, ruime havenwoningen, vrijstaande woningen met aanlegplaats, twee-onder-één-kapwoningen met en zonder aanlegplaats en energieneutrale huurwoningen.

Bouwbedrijf Van Wijnen heeft eerder met de gemeente een intentie-overeenkomst gesloten om de haalbaarheid van het ontwikkelen van de Havenkade te onderzoeken. Daarbij werd nog gedacht aan een hotel, horeca en kantoren, maar de conclusie is nu dat daar geen markt voor is.

Beeldbepalend

Omdat het gaat om een beeldbepalend gebied tussen het station en het centrum van Dronten, onderdeel van het Hanzekwartier, heeft de gemeenteraad wel eerder een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Van Wijnen denkt daaraan te kunnen voldoen door het betrekken van stedenbouwkundige Jeroen de Willigen van het gerenommeerde bureau ‘De Zwarte Hond’ bij de ontwikkeling van de eerste ideeën voor het gebied.

Politiek

Er moeten nog wel twee panden in het gebied worden aangekocht, maar wethouder Ton van Amerongen denkt daar binnenkort wel uit te komen.

De gemeenteraad moet nu een besluit nemen over de grondexploitatie en het bestemmingsplan. Naar verwachting komen de plannen nog in december aan de orde in de gemeenteraad.