Overleden kinderen worden herdacht op Wereldlichtjesdag

Dronten - Op Wereldlichtjesdag, zondag 10 december, worden wereldwijd kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Sinds 2014 worden op deze dag ook de overleden kinderen in de gemeente Dronten herdacht.

De herdenking vindt plaats op begraafplaats De Wissel.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Er zijn tijdens de herdenking verschillende sprekers, waaronder Gert Jan van Tilburg. Michiel van Ommen zorgt voor live muziek. Anne-Pien van Wees brengt het lied 'Precious Child' - speciaal geschreven voor Wereldlichtjesdag - ten gehore.

'Als u een kind heeft verloren, van welke leeftijd dan ook, bent u van harte uitgenodigd. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor de eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al vele jaren geleden is. Broertjes, zusjes, opa's en oma's, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen met dit verdriet zijn allemaal welkom', vertelt de organisatie.

Via de website www.wereldlichtjesdagdronten.nl kan de naam van een overleden kind aangemeld worden, zodat deze hardop wordt uitgesproken tijdens de herdenking. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom op begraafplaats De Wissel te Dronten, waar om 18.45 uur de herdenking start.

Wereldlichtjesdag Dronten wordt georganiseerd door Volatus Uitvaartzorg, Monuta Pien Gouka en Yarden in samenwerking met de gemeente Dronten.