Golfslag staat weer in de verkoop

Emmeloord - De Golfslag in Emmeloord staat weer in de verkoop. Dat bevestigt eigenaar Roel Hindriks uit Urk aan de FlevoPost. 'Mijn plannen waren goed, maar ik geef de moed op'.

Hindriks zat vorige week voor de laatste keer aan tafel met de gemeente. 'Het is mislukt, helaas. Heel erg jammer', reageert hij na afloop telefonisch. 'De combinatie ik en ambtenaren is niet zo'n goede, geloof ik. We komen er niet uit.'

In onderhandeling met koper

Dus zet hij het voormalig verzorgingstehuis te koop. 'Ik ben momenteel met een koper in onderhandeling. Er is meer belangstelling, maar ik weet niet hoe serieus dat is. We wachten het af.'

Zestig appartementen

De Urker kocht de Golfslag ongeveer een jaar geleden. Hij wilde zestig appartementen in het voormalige verzorgingstehuis aan het Smedingplein realiseren. Die wilde hij vervolgens verhuren.

Te hoge eisen

De gemeente stelde volgens hem te hoge eisen aan de verbouwing. Eerder maakte de gemeente bekend dat 'de eigenaar de vergunningaanvraag heeft ingetrokken en zich oriënteert op wat hij nu gaat doen'. Hindriks liet weten dat hij de vergunning wel moest intrekken, omdat hij anders zou worden afgewezen. En dat zou geld kosten.

De politiek bemoeit zich ondertussen met de Golfslag. Zo voelde PvdA'er Rien van der Velde de wethouder onlangs aan de tand over de stand van zaken.