NK Cross 2019 en 2020 naar AV NOP bij Netl

Kraggenburg - Na een lange en gedegen selectieprocedure heeft de Atletiek Unie besloten om het Nederlands Kampioenschap Cross van 2019 en 2020 toe te wijzen aan AV NOP. De locatie is Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg.

De voorzitter van AV NOP, Cor van den Berg, reageerde enthousiast op het goede nieuws: 'We got him!' want een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.

Al meerdere jaren ervaring

Van den Berg: 'In de voorbereiding heeft een bidteam haar plannen en locatie tijdens een bezoek op locatie mogen presenteren. Al meerdere jaren heeft AV NOP ervaring om op het terrein van Netl de Wildste Tuin om soortgelijke wedstrijden te organiseren'.

Na een strenge selectie van acht kandidaten bleven er uiteindelijk nog drie over, Phanos Amsterdam, Athlos Harderwijk en AV NOP uit Emmeloord.  De uiteindelijke finale is dus gewonnen door de Emmeloorders op basis van onderstaande argumenten.

Unieke locatie

Ferry van Dipten van de Atletiek Unie: 'Het verschil, en waarop ook de keuze is gemaakt, komt door de totale combinatie: accommodatie, parkeren en ambitie. AV NOP en Netl hebben een unieke locatie, die beschikt over voldoende gebouwen voor werkruimte en die ook nog eens compact is gelegen met ideale parkeergelegenheden. Daarbij komt dat zij in hun ambitie met name inzetten op de impact in de regio. Ze willen ook vernieuwend zijn door bijvoorbeeld te werken met drones voor unieke beelden tijdens het tweedaagse evenement'.

Parcours NK op GOK Cross

Voor AV NOP en Netl is dit een bekroning op de jarenlange succesvolle samenwerking tijdens de jaarlijks terugkerende Open Gelderse- Overijsselse Crosscompetitie. Op zaterdag 17 februari 2018 staat er wederom een GOK cross op het programma. Van den Berg: 'Een kans voor alle recreanten en wedstrijdlopers om alvast kennis te maken met het unieke parcours van het Nederlands Kampioenschap Cross 2019 en 2020'.

Zeer uitdagend parcours

De GOK Cross wordt ook in 2018 gehouden in Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg. Van den Berg: 'Hier ligt een zeer uitdagend parcours met verschillende ondergronden. De paden worden afgewisseld van gravel, zand, houtsnippers en gras en gaan soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een onvergetelijke verrassing'.

Alle wedstrijdlopers kunnen zich al inschrijven via hardlopen.nl, recreatieve lopers kunnen zich op de dag zelf inschrijven tot uiterlijk 1 uur voor aanvang van de recreatieve loop op locatie Netl de Wildste Tuin. Recreanten kunnen kiezen uit één of meerdere rondes van 2000 meter.