Golfbaan Emmeloord krijgt 420.000 euro subsidie voor aanpak verzakkingen

Emmeloord - De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandag ingestemd met een subsidie van 420.000 euro voor de golfbaan in Emmeloord. Dat geld is nodig voor renovatie. De bodem onder de golfbaan is verzakt.

Niet alle gemeenteraadsfracties waren voor het voorstel van het college; ONS Noordoostpolder, PvvP en Rien van de Velde van Pvda/GroenLinks en de SP stemden tegen. ONS stelde dat in het contract tussen de gemeente en golfclub staat dat Noordoostpolder niet verantwoordelijk is voor de staat van de golfbaan.

Niet met opzet verkeerd geïnformeerd

In het raadsvoorstel stond juist van wel. Volgens de tegenstemmers heeft verantwoordelijk wethouder Wiemer Haagsma de gemeenteraad daarmee niet goed geïnformeerd. De wethouder vertelde in de raadsvergadering dat hij niet met opzet verkeerd heeft geïnformeerd. Volgens hem moet Noordoostpolder als eigenaar verantwoordelijkheid nemen voor de problemen van de golfbaan en daarom die ruim vier ton ophoesten.

[De tekst gaat verder na de tweet]

Bijna onbegaanbaar

De golfbaan in Emmeloord - die de plek huurt van de gemeente - kampt al langere tijd met problemen. Als het flink heeft geregend, zijn grote delen van de baan bijna onbegaanbaar. De baan is gebouwd op de voormalige vuilstort en die zakt steeds meer in. Daardoor kan het water niet goed weglopen.