Eerste deel Anthony Fokkerweg is klaar (filmpje)

Lelystad - Het eerste deel van de Anthony Fokkerweg in Lelystad is woensdag geopend. Deze nieuwe weg zorgt ervoor dat het nieuwe terminalterrein op Lelystad Airport straks goed bereikbaar is.

Het eerste deel van de nieuwe weg gaat maandag 13 november open voor verkeer. Met ingang van die datum is de Talingweg niet meer bereikbaar vanaf de Eendenweg.

Twee maanden eerder klaar

De weg is twee maanden eerder klaar dan gepland. In de toekomst zullen 7 miljoen passagiers via deze weg naar Lelystad Airport rijden.

Om de groei van het lucht- en autoverkeer op te kunnen vangen wordt Lelystad Airport in de nabije toekomst, 2019/2020, over de weg ook rechtstreeks ontsloten vanaf de A6. Daar komt ten zuiden van de afslag 10 Lelystad uit de richting Almere een speciale nieuwe halve afslag met nummer 9.

Speciale OV-route

Het verlengde van de huidige Anthony Fokkerweg zorgt straks uit westelijke richting voor een verbinding met de luchthaven. Daarnaast zorgen een speciale OV-route en e-bike-route vanaf Station Lelystad ervoor dat de luchthaven voor reizigers en werknemers ook op een andere manier te bereiken is.

Informatiemarkt Lelystad Airport

De werkzaamheden aan Lelystad Airport zijn in volle gang. Belangstellenden die nu al meer willen weten, zijn welkom op een speciaal hieraan gewijde informatiemarkt op zaterdag 11 november in het Aviodrome bij de luchthaven. Kijk hier voor meer informatie.

Lees meer in het dossier Lelystad Airport.