Schilderproject Zuiderzeewijk: dertien woningen opgeknapt

Lelystad - Het vierde schilderproject van Stichting Mila in de Zuiderzeewijk is afgerond. Dertien woningen zijn door bewoners met hulp van een vakman en vrijwilligers uit de buurt geschilderd.

Stichting Mila (Met inzet lukt alles) is een initiatief van buurtbewoonster Mila Romijn en heeft als doel de Zuiderzeewijk op te knappen en er een mooie en fijne wijk van te maken. Diverse eigenaren van particuliere woningen in de Zuiderzeewijk zijn niet in staat om hun woning te schilderen, waardoor het aanzicht en de leefbaarheid van de buurt achteruit gaat. De stichting heeft daarom een project opgezet om mensen te helpen met schilderen van hun woning.

Wethouder John van den Heuvel kwam het resultaat bekijken en sprak met de bewoners: 'Fijn om te zien dat Stichting Mila voor het vierde jaar op rij samen met de bewoners en met hulp van vakmensen en vrijwilligers uit de buurt het weer voor elkaar heeft gekregen om de buurt een stukje mooier te maken. Het ziet er weer prima uit'.

Professionele leermeester

Een professionele leermeester helpt mensen om zelf hun woning te schilderen met ondersteuning van vrijwilligers uit de buurt. Mensen betalen hiervoor een eigen bijdrage en daarnaast geeft de gemeente subsidie aan dit project. Op deze manier zien de woningen er weer netjes en dat zorgt ervoor dat de hele buurt opknapt. Daarnaast geven bewoners aan dat dit project er voor zorgt dat er meer contacten in de buurt zijn en dat de sociale betrokkenheid groter is geworden.

Mozaïek in het kader van 50 jaar Lelystad

Stichting Mila heeft meerdere projecten, zoals een winkeltje met tweede handskleding aan het Rode Klif, een jaarlijkse winterbrunch voor ouderen, een voetbalclinic op iedere zondag en momenteel wordt er gewerkt aan een mozaïek in het kader van 50 jaar Lelystad.

Ook voor volgend jaar heeft de stichting grootse plannen en worden er weer de nodige woningen opgeknapt.

Meer weten over Stichting Mila? Kom eens langs bij het winkeltje, geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag.