Toekomst Golfslag is onzeker

Emmeloord - De toekomst van de Golfslag in Emmeloord is ongewis, sinds eigenaar Roel Hindriks uit Urk de vergunning introk. Dat deed hij echter op verzoek van de gemeente Noordoostpolder.

De gemeente liet eerder aan deze krant weten dat 'de eigenaar de vergunningaanvraag heeft ingetrokken en zich oriënteert op wat hij nu gaat doen'. Ook vertelde een woordvoerder dat de eigenaar had aangegeven hier half oktober op terug te komen. 'Dat wachten wij af.'

Woonvisie ontbreekt

Hindriks laat aan de FlevoPost weten dat hij de vergunning wel moest intrekken, omdat hij anders zou worden afgewezen. En dat zou geld kosten. Volgens hem zou hij worden afgewezen omdat een zogeheten woonvisie ontbrak.

Zestig appartementen

De Urker is nog steeds van plan om zestig appartementen in het voormalige verzorgingstehuis aan het Smedingplein te realiseren. Die wil hij vervolgens verhuren.

'Doorn in het oog'

De politiek bemoeit zich ondertussen met de Golfslag. Zo voelde PvdA'er Rien van der Velde de wethouder onlangs aan de tand over de stand van zaken. Het is de PvdA-GroenLinks 'een doorn in het oog dat de verbouw nauwelijks opschiet'. De partij vindt dat het tijd wordt dat gemeente en nieuwe eigenaar inzage geven in de stand van zaken. 'Er doen diverse opvattingen over de oorzaken van de trage bouw de ronde'.

De gemeente onthoudt zich echter van verder commentaar.

Lees meer in ons dossier: Golfslag.