Curiosa Poldriana: ontmoetingspunt en ruilbeurs omtrent poldergeschiedenis

Emmeloord - Curiosa Poldriana. Dat is de naam van de ruilbeurs in combinatie met infomarkt die op zaterdag 14 oktober wordt gehouden in de bibliotheek in Emmeloord.

Het evenement vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis en Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar Droog. FlevoMeer Bibliotheek werkt hierbij samen met Canon De Noordoostpolder.

Ruilen of verkopen

Vaasjes, lepeltjes, ansichtkaarten: particulieren laten hier niet alleen hun collectie spullen rond de polder zien, maar wie wil kan ook ruilen of verkopen. Dit geldt eveneens voor verzamelaars van boeken over de poldergeschiedenis. Verder presenteren zich diverse organisaties op het gebied van historie van de polder.

Buitengewone Stoel

Er wordt een bijzondere plaats ingeruimd voor de Buitengewone Stoel waar iedereen zijn of haar herinneringen aan de polder kan ophalen. Ook aanwezig is stadsarchivaris Evelien Vermeeren, die een en ander in historisch perspectief kan plaatsen.

Curiosa Poldriana duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Aanmelden kan via noordoostpolder@flevomeerbibliotheek.nl of telefonisch op 088-0080730.