Inditex presenteert bouwplan distributiepunt aan omwonenden

Lelystad - Inditex, één van de grootste moderetailers ter wereld, presenteerde vrijdag aan de omwonenden de bouwplannen voor het nieuwe distributiepunt in Lelystad. De Spaanse retailer wil de overlast voor de omgeving tot een minimum beperken.

Dit is de tweede bijeenkomst met de bewoners van Lelystad in navolging van de eerste bijeenkomst in augustus waarin Lelystad Airport Businesspark (LAB) uitleg had gegeven over het bouwrijp maken van het land en het creëren van nieuwe toegangswegen.

Zoals LAB had aangegeven, is al begonnen met voorbereidende grondwerkzaamheden en begint Inditex de komende weken met graaf-en funderingswerkzaamheden. Dit maakt het mogelijk om te beginnen met de opbouw van de structuur van het distributiepunt in de lente van 2018.

Het nieuwe logistieke centrum wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidstandaarden met het oogmerk om een LEED Gold certificaat voor het gebouw te verkrijgen. Om dat te bereiken, maakt Inditex gebruik van verantwoord verkregen en gerecycled materiaal, zal het afval recyclen gedurende het bouwproces en zal het een kwaliteitsmanagementsysteem opzetten om luchtvervuiling te voorkomen. Tijdens het project wordt ook apparatuur geïnstalleerd om gebouwconsumptie te reduceren.

Meer dan 400 banen

Het distributiecentrum in Lelystad is naar verwachting klaar in 2019 en volledig operationeel in 2020. De bouw zal een initiële investering van circa 100 miljoen euro vergen en, zodra het operationeel is, zal het meer dan 400 nieuwe banen creëren, die kunnen verdubbelen afhankelijk van de verdere ontwikkelingen.

Acht modemerken

Inditex heeft acht modemerken (Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe) en 7.405 winkels in 94 markten. De organisatie- en productiestructuur van Inditex beslaat het hele process, van ontwerp, productie, distributie en verkoop in eigen winkels en 45 online markten.