Gemeente Lelystad en Ongehinderd bevorderen samen toegankelijkheid gebouwen

Lelystad - Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Na onder meer Maastricht, Den Haag, Eindhoven en Hulst sluit nu ook Lelystad aan bij het landelijke platform Ongehinderd.

Op dinsdag 3 oktober wordt de gemeente Lelystad feestelijk gelanceerd in de Ongehinderd app. Deze lancering vindt plaats tijdens de Week van de Toegankelijkheid, die wordt gehouden van 2 tot en met 7 oktober.

Gebouwen toetsen op toegankelijkheid

Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Via de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. In de komende weken toetst het keuringsteam van Ongehinderd de gemeentelijke gebouwen op toegankelijkheid. Ongehinderd en de gemeente Lelystad roepen lokale ondernemers op om ook werk te maken van toegankelijkheid.

Ongehinderd app

Ruim 10 procent van de inwoners van Lelystad heeft een lichamelijke beperking. Dit zijn bijvoorbeeld blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn. In de komende weken worden er steeds meer locaties uit Lelystad toegevoegd in de Ongehinderd app. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door middel van het downloaden van de Ongehinderd App en uw favoriete plekjes te beoordelen.