Basisschool 't Kompas begint met project Geografische Mondriaan

Emmeloord - Christelijke basisschool ’t Kompas in Emmeloord begint woensdag aan het schoolproject Geografische Mondriaan met een toneelstuk. De school staat drie weken lang bol van activiteiten over de 75-jarige Noordoostpolder en Mondriaan.

Naast het bestaande lesprogramma van Geografische Mondriaan, gaat groep 7 aan de slag met het versieren van houten panelen om de binnentuin van de Talma Hof in Emmeloord op te vrolijken. Deze panelen zijn geschonken door Staatsbosbeheer en worden in samenwerking met Stichting Benefiet voor Nop half maart 2018 geplaatst. Groep 8 gaat de bewegwijzering in het Kuinderbos beschilderen in Mondriaanstijl.

Samenwerking

In samenwerking met de gemeente Noordoostpolder wordt dit basisschoolproject aangeboden aan al het (speciaal) basisonderwijs in de Noordoostpolder. 't Kompas is de eerste school die officieel start met Geografische Mondriaan. In de loop van het schooljaar 2017-2018 starten nog veertien basisscholen. Basisscholen kunnen zich nog steeds aanmelden via info@geografischemondriaan.nl .

Bijzondere geschiedenis

Stichting Geografische Mondriaan heeft dit schoolproject ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de bijzondere geschiedenis van de Noordoostpolder. Daarnaast willen ze de creativiteit naar een hoger niveau tillen. De link met Mondriaan en de polder is snel gelegd als je van bovenaf naar de Noordoostpolder kijkt met haar akkers en rechte wegen. Er worden foto’s gemaakt tijdens het hele project, waarvan gebruik kan worden gemaakt.