Danieke van Baal nieuw burgerraadslid GroenLinks Dronten

Dronten - Danieke van Baal wordt burgerraadslid voor GroenLinks in de gemeente Dronten. De Drontense wordt volgende week donderdag beëdigd tijdens de raadsvergadering.

Fractievoorzitter Paul Vermast is verheugd met de voordracht: 'Met de komst van Danieke krijgen we er weer een talentvol burgerraadslid bij en zijn we als fractie weer op sterkte. Ik kijk uit naar de samenwerking'. 

Als tweede generatie (geboren) Flevolander voelt Danieke zich zeer betrokken bij de ontwikkeling van de gemeente Dronten én de mensen die er wonen. 'In 1947 kwam mijn opa als pionier naar de Noordoostpolder en verhuisde, zoals dat gebruikelijk was, met het werk mee. Zo kwam hij in 1963 met zijn gezin in Dronten terecht, om zich daar definitief te vestigen. Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn inmiddels stuk voor stuk uitgegroeid tot fantastische dorpen; daar mogen we trots op zijn. Tegelijkertijd is er altijd ruimte voor ontwikkeling én ambitie'.

Zelfstandig communicatieadviseur

Danieke is zelfstandig communicatieadviseur met ruim twaalf jaar ervaring op verschillende beleidsterreinen. 'Ik heb veel voor de overheid gewerkt en met nog veel meer maatschappelijk relevante partijen sámengewerkt. In een samenleving die steeds kritischer en mondiger werd en gelukkig steeds vaker aan tafel wordt gevraagd. Communicatie in het hart van de politiek, daar ga ik voor. Samen met betrokken burgers, ondernemers of organisaties de wereld een beetje mooier maken. Op zoek naar oplossingen, kansen, samenwerking, verbondenheid, trots en commitment, passend bij het gedachtegoed van GroenLinks. Idealistisch? Een beetje. Realistisch? Jazeker!'