Eerste tien studentenwoningen op Agripark opgeleverd

Dronten - De eerste tien studentenwoningen op het Agripark in Dronten zijn woensdag opgeleverd. In deze woningen is plek voor vijftig studentenkamers.

De woningen zijn bestemd voor eerstejaars studenten. Zij mogen er een jaar in wonen en moeten dan doorstromen naar een andere woning, om plaats te maken voor een nieuwe lichting eerstejaars. Elke woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer.

De woningen konden snel worden gebouwd dankzij een goede samenwerking tussen de gemeente en Aeres Hogeschool. Met de bouw van dit project is invulling gegeven aan de dringende behoefte aan studentenhuisvesting in Dronten.

Met de toevoeging van de vijftig kamers op de campus telt die straks driehonderd studenten. De woningen staan direct achter de hogeschool, tussen de school en de huidige studentenwoningen, aan de weg. Daar is nu geen ruimte meer voor meer uitbreiding. ‘Maar je moet ook verder kijken van de campus,’ zei wethouder Nico Verlaan begin dit jaar. ‘We kunnen ook verder het WijLand in. Maar samen met de 46 woningen die de Warmonderhof al heeft gerealiseerd is dit een mooie score in een jaar tijd.’

In de FlevoPost van 27 september staat een verslag van de oplevering van deze woningen. Hierbij is per abuis een foto geplaatst van de Mud Masters, die 23 en 24 september in Biddinghuizen werd gehouden.