Leerlingen De Rietlanden strijden om titel 'Baas in het verkeer'

Lelystad - Leerlingen van De Rietlanden gingen dinsdag en woensdag met verkeersveiligheid aan de slag tijdens The Battle. Er werd gestreden om de titel 'Baas in het verkeer'.

Educatiemedewerkers van jongerenorganisatie TeamAlert dagen de jongeren tijdens The Battle uit om door middel van theatersport, verkeersonveilige situaties in hun eigen omgeving veiliger te maken. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland.

Wethouder Ed Rentenaar woonde maandag één van The Battles bij: 'Het risico op een ongeval is voor jongeren van 12 tot 18 jaar ongeveer drie keer zo groot als voor de andere verkeersdeelnemers. Jongeren zijn dus een grote risicogroep in het verkeer. Ik ben dan ook blij dat er op deze leuke manier aandacht wordt gegeven aan verkeersonveilige situaties en hoe deze veiliger te maken'. Met het project The Battle wil TeamAlert leerlingen bewuster maken van de risico’s die zij lopen in het verkeer.

Baas in het verkeer

Tijdens The Battle gaan twee teams strijden om de titel: ‘Baas in het verkeer’. De leerlingen gaan al acterend en improviserend aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Ze beelden veilige en onveilige situaties uit, beantwoorden quizvragen en proberen samen een onveilige locatie in de buurt veiliger te maken.

Tijdens The Battle worden dus niet alleen feiten besproken, maar er is vooral veel interactie met de jongeren. Er worden onder andere concrete handelingsalternatieven besproken en wordt er gewerkt aan de sociale norm onder de leerlingen.

TeamAlert

TeamAlert is de expert in jongerencommunicatie en gedragsverandering en zet zich sinds 2000 in om het aantal jonge verkeersslachtoffers in Nederland terug te dringen. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren vanuit hun eigen belevingswereld aan te spreken met rake en wetenschappelijke gedragsinterventies, realiseert TeamAlert positieve gedragsverandering onder jongeren van 12 tot en met 24 jaar.