24KiKa behaalt doel: meerdere records zijn verbroken

Biddinghuizen - Tijdens de veertiende editie van het grootste skate-evenement van Nederland, de Powerslide24Kika op de baan van Flevonice in Biddinghuizen, zijn afgelopen weekend meerdere records verbroken.

Tijdens 24KiKa skeeleren volwassenen én kinderen 24 uur lang in estafettevorm (in teamverband, solo of duo) om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kinderkanker. Alle opbrengsten gaan direct naar Stichting KiKa.

Vorig jaar werd tijdens het skate-evenement ruim 85.000 euro opgehaald. Voor 2017 was de ambitie 100.000 euro en dit is afgelopen weekend met 101.741,75 euro ruimschoots behaald.

'We zaten er elk jaar erg dichtbij en dan is het nu wel echt geweldig dat we eindelijk die 100.000 euro binnen hebben gehaald', zegt Coen Schild van 24KiKa.

Het skate-evenement werd op vrijdagmiddag sportief geopend door voormalig langebaanschaatsster en Olympisch kampioen Margot Boer met haar ‘Keeps you moving’ programma. Naast deze sportieve opening waren toeschouwers en bezoekers 24 uur lang welkom om het evenement te bezoeken en de deelnemers aan te moedigen. Er was er volop muziek, live speakers, een skatevillage met hapjes, drankjes en andere festiviteiten.

'Het weer was goed en de sfeer was top. Ook zijn er dit jaar meerdere records verbroken. Natuurlijk die van de opbrengst voor Stichting KiKa, maar ook verschillende baanrecords, zowel persoonlijke als in teamverband. Absoluut een zeer geslaagd evenement', besluit Coen.

Kijk hier voor meer informatie.