Plan voor 22 grachtenwoningen wint openbare inschrijving in Warande

Lelystad - Projectontwikkelaar EFY Group uit Deventer heeft met een woningbouwplan voor 22 royale grachtenwoningen naar het oordeel van de gemeente Lelystad het beste plan ingediend voor een bouwlocatie aan de Haagwinde, nabij de MFA Warande.

Achttien inzendingen

Het plan van EFY Group is gekozen uit in totaal 18 inzendingen van marktpartijen die hadden deelgenomen aan de door de gemeente uitgeschreven openbare inschrijving voor bouwkavel 1.2.4 in nieuwbouwwijk Warande.

Van de achttien ingediende schetsplannen voldeden er elf aan de vooraf gestelde voorwaarden. Deze zijn beoordeeld door de welstandscommissie. Als winnaar van de inschrijving gaat EFY Group het plan de komende periode nader uitwerken. Zodra dat is gebeurd en de verkoopprijzen bekend zijn, worden de grachtenwoningen op de markt gebracht.

Eigentijds karakter

Het plan van EFY Group komt van de hand van architect Niels de Vries van het bureau Zaak van NN uit Apeldoorn. De grachtenwoningen hebben een eigentijds karakter; laten veel ruimte voor licht en bieden uitzicht over het water. Het gaat om verschillende typen woningen waarvan een aantal een split level begane grond heeft. Het merendeel van de woningen is voorzien van een tuin met kadewand, grenzend aan het water. Ook is er de mogelijkheid tot het creëren van een dakterras. Hiermee passen de woningen uitstekend in de sfeer en uitstraling van Warande.

Inschrijving van start

Maandag is de reserveringsovereenkomst getekend voor de 22 woningen. Zo snel mogelijk wordt nu een start gemaakt met het verkoopproces. Informatie daarover komt op www.woneninlelystad.nl en bij de verkopende makelaar: Buisman makelaars. Geïnteresseerden kunnen zich alvast als belangstellende inschrijven door een e-mail te sturen naar i.eling@efy-group.nl of naar de makelaar: info@buismanmakelaars.nl. Kijk hier voor meer informatie.