Wijnen van Maronesse vallen in de prijzen

Marknesse - De wijnen van Wijngaard Maronesse zijn zondag bij de Wijnkeuring van de Lage Landen zeer goed uit de bus gekomen. Cor van der Veeken mocht drie zilveren en twee bronzen medailles in ontvangst nemen.

Maronesse heeft vijf wijnen ingestuurd en alle vijf werden bekroond met een medaille. Een zeer goed resultaat waarmee Maronesse bij de beste wijngaarden van Nederland gerekend kan worden. De medailles waren voor de witte wijnen en de rosé van Maronesse van 2016.

Kroon op het werk

Cor van der Veeken is erg blij met de medailles voor de wijnen die hij produceert in de wijnmakerij aan de Steenwijkerweg bij Marknesse. De bronzen medailles zijn voor de mooie droge rosé Middagzon 2016 en de Johanniter 2016, een mooie droge, fruitige witte wijn. Zilveren medailles heeft Maronesse gewonnen met de dessertwijn Sweet Sensation 2016, de Maronesse-Zoet 2016 en de droge witte wijn Pionier 2016. 'Een kroon op ons werk in wijngaard en wijnkelder en een erkenning van onze manier van wijnmaken', aldus Van der Veeken.

(De tekst gaat verder na de video)

 

Steeds meer kennis en kunde

Bij de keuring deden tien bedrijven mee uit België en 45 uit Nederland. Er werden 209 wijnen gekeurd, stil en mousserend, wit, rosé en rood uit verschillende jaren. De meeste wijnen zijn uit het mooie oogstjaar 2016. Er werden dit jaar zelfs twaalf gouden medailles uitgereikt, verder 56 zilveren en 94 bronzen en een aantal keurzegels. De keuring werd uitgevoerd in Neustadt in Duitsland waar dagelijks wijnen worden gekeurd. Een mooi resultaat voor de Nederlandse en Belgische wijnboeren die hun wijnen steeds beter zien worden.

Er is steeds meer kennis en kunde onder de wijnboeren en dat vertaalt zich in de uitslag van de keuring.

Wijnfeest

Wijngaard Maronesse houdt op 24 september 11.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse Wijnfeest. Daar kan wijn worden geproefd, er zijn rondleidingen, er is een streekmarkt en een treintje door de wijngaard. De boerderijwinkel is open en voor de kinderen is er een ballenbak en een springkussen aanwezig.

De wijngaard is te vinden aan de Steenwijkerweg 23 in Marknesse. De toegang is gratis.