Kantoorgebouw aan De Veste wordt appartementencomplex

Lelystad - Het kantoorgebouw aan de Veste 10-02 wordt verbouwd tot luxe appartementencomplex. 'Poortgebouw De Veste' gaat het heten. Het moet volgens investeerders Marten Post en Wobbe Storms een aantrekkelijke toegang tot woonwijk De Veste worden.

Er komen 22 nieuwe tweekamer appartementen van 50-60 vierkante meter. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen, de kozijnen worden vernieuwd, de gevel krijgt een frisse kleur en er komen ondergrondse vuilcontainers. Marten Post vertelt dat de gemeente de plantsoenen aanpakt, zodat ook het gebied meteen een heel ander aanzicht krijgt.

Positief

‘Door dit half leegstaande gebouw te verbouwen, willen we een positieve bijdrage leveren aan Lelystad. Bovendien spelen we in op de groeiende vraag naar woonruimte voor starters en senioren’, aldus Lelystedeling Marten Post. De werkzaamheden starten half september en op 1 maart kunnen de eerste huurders naar hun nieuwe woning verhuizen.

Kant-en-klare oplevering

‘We leveren de huurappartementen kant-en-klaar op, dus inclusief keuken, badkamer, geschilderde muren en laminaatvloer’, aldus Marten Post.

(De tekst gaat verder na de foto)

 

Ook in het Stadshart worden leegstaande kantoorpanden verbouwd tot appartementen. Ready for Living ontwikkelt momenteel in De Waagh 38 koopappartementen, Gorter Vastgoed realiseert in het voormalige ING-kantoor aan de Agoraweg 29 huurappartementen en Projectontwikkelaar AO Development kocht onlangs Gordion aan het Stadhuisplein aan om op de bovenste etages 24 huurappartementen te maken.

Ontwikkelaars zien kansen

Wethouder Jop Fackeldey: ‘Het ombouwen van kantoren naar woningen is belangrijk om de leegstand en daarbij behorende verpaupering tegen te gaan en het is goed voor de woningmarkt. De appartementen voorzien in een behoefte en liggen strategisch. Dat marktpartijen die investering nu doen geeft blijk van hun toegenomen vertrouwen in Lelystad en in de Lelystadse woningmarkt'.