Historische Dag staat stil bij droogvallen Noordoostpolder in 1942

Emmeloord - Vrienden van Schokland, Stichting Canon De Noordoostpolder en FlevoMeer Bibliotheek houden zaterdag 9 september een Historische dag in de bibliotheek in Emmeloord. Op die dag is het exact 75 jaar geleden dat de Noordoostpolder droogviel.

'Een weergaloze prestatie', 'De vervolgstap zal zijn ontginning en kolonisatie' en 'Een veelbelovende opbrengst ligt in het verschiet', kopten de kranten in september 1942 over het droogvallen van de Noordoostpolder. De Historische Dag staat stil bij dit bijzondere moment.

Fotoboekje

Burgemeester Aucke van de Werff ontvangt hier het eerste exemplaar van 'Noordoostpolder 75 jaar, Beeld van een polder', het fotoboekje dat Stichting Canon De Noordoostpolder samenstelde ter gelegenheid van het jubileumjaar.

Daarnaast wordt op deze dag de Touch Table in gebruik genomen: een tablet met de afmetingen van een tafel, waarop de geschiedenis van dit gebied in allerlei thema's te zien is.

Symposium

Op het navolgend symposium komen Dr. H. Crebas ('Op zoek naar de polder in mijn genen') en Prof. Dr. H. Beunders ('De mens maakbaar, maakbaar de toekomst?') aan het woord. Het geheel wordt opgeluisterd door cabaretière Hiske Schipper.