Petitie tegen baas Knorpolder levert bijna 50.000 handtekeningen op

Creil - Een petitie tegen de varkenshouder Adriaan Straathof -die ook varkens heeft in Creil- heeft al bijna 50.000 handtekeningen opgeleverd.

De petitie werd in het leven geroepen door de actiegroep Varkens in Nood. Die wil dat Straathof een beroepsverbod opgelegd krijgt.

Behandeling in Tweede Kamer

Als een burgerinitiatief zoals deze petitie meer dan 40.000 keer wordt ondertekend, moet de Tweede Kamer het voorstel behandelen. Dat lijkt nu dus te zijn gelukt.

Grote brand

Aanleiding voor de actie is de grote brand in een van Straathofs bedrijven in het Gelderse Erichem. Daarbij kwamen bijna 25.000 varkens om. Het Creiler bedrijf van de varkenshouder staat ook wel bekend als Knorpolder en stuitte ook al meerdere malen op verzet.

Volgens de actiegroep Varkens in Nood houdt Straathof zich in zijn bedrijven niet aan de regels. Zo zou hij geen brandveiligheidsmaatregelen hebben getroffen en te veel dieren houden in de stal. Ook zou hij milieuregels aan zijn laars lappen.

Stal zonder brandalarm

'De afschuwelijke brand bewijst opnieuw dat deze 'ondernemer' niet in staat is tot een respectvolle omgang met dieren: twee verdiepingen varkens leefden in een stal zonder brandalarm en zonder toezicht. Een stal, waaruit de varkens onmogelijk konden wegkomen. Laat deze 24.000 varkens Straathofs laatste slachtoffers zijn', stelt de actiegroep.