Pro Dronten kijkt tevreden terug op Meerpaaldagen

Dronten - Ruim 40.000 mensen hebben de 26ste editie van de Meerpaaldagen in Dronten bezocht. ‘Een prachtig aantal’, aldus de organisatie.

Zaterdagavond waren verreweg de meeste mensen te vinden op het Meerpaalplein. Ruim 7000 mensen hebben meegefeest in en rondom de tent.

Het was een weekend vol activiteiten, optredens en gezelligheid. Ook het weer werkte uitstekend mee. ‘De omstandigheden waren bijna perfect en dit heeft de feestvreugde zeker verhoogd.'

Minder incidenten

Er hebben zich geen openbare orde-problemen voorgedaan. Tien mensen waren in overtreding. Het ging voornamelijk om alcoholgebruik onder de 18 jaar en het bezit van drugs. Het relatief lage aantal komt mede dankzij de nog betere samenwerking met onder andere politie en gemeente.

Puzzelstukjes vallen in elkaar

Joop Weenk, voorzitter Pro Dronten: ‘Er hebben veel mensen een jaar lang erg hard gewerkt. Als alle puzzelstukjes dan zo in elkaar vallen dan kan ik niet anders zijn dan trots. Een groot woord van dank voor alle sponsors en vrijwilligers. Zonder hen is het echt niet mogelijk om drie dagen lang dit geweldige festival neer te zetten. Ook wil ik onze samenwerkingspartners niet vergeten. Door een goede samenwerking kunnen we de risico’s en incidenten beter beperken en vooral genieten van al het goeds dat de Meerpaaldagen brengt. Als bestuur kijken we meer dan tevreden terug op een zeer geslaagd evenement.'