Energieke en interactieve slotavond van Meerpaaldagen (+ meer foto's)

Dronten - Na twee avonden feest in de tent op het Meerpaalplein in Dronten was het zaterdag alweer de laatste avond van De Meerpaaldagen 2017.

Onder het mom ‘het goede moeten we zeker behouden’ kwam zaterdagavond een band voorbij die voorgaande jaren ook heeft bijgedragen aan een feestje op de Meerpaaldagen. Coverband Black Tie Monkey Squad begon de slotavond. De tent stroomde langzaam vol en de sfeer kwam er al goed in. Eigen talent was deze avond ook aanwezig. Lisanne Spaander trakteerde het publiek net als vorig jaar op haar zangkunsten. Dit keer stond ze midden in de tent, waardoor er nog meer interactie was met het publiek.

Wipneus en Pim en Jody Bernal

Een nieuw fenomeen deze avond was een DJ show. Het dj-duo Wipneus en Pim verzorgde een spetterende show. Jody Bernal zorgde vervolgens met zijn DJ act voor een echt zomers tintje. Naast bekende hits bracht hij in Dronten zijn nieuwe zomerhit La Colegiala ten gehore. De band Blizzert, ook eerder een succesnummer op de Meerpaaldagen, volgde hierna met een variant op ‘Roept u maar’. Bezoekers konden verzoeknummers indienen om deze vervolgens uit volle borst mee te zingen. De Black Tie Monkey Squad mocht de slotavond van deze Meerpaaldagen niet alleen openen, maar ook zorgden ze voor de afsluiting.

Jackpots en ronkende brommers

De zaterdagochtend begon druilerig, maar het zonnetje kwam er rond het middaguur weer bij. Dit nodigde uit tot een gezellige drukte tijdens het JMC straatfestival en de braderie. Ook deze laatste dag van de Meerpaaldagen 2017 waren er weer volle terrassen en tal van nieuwe activiteiten die druk bezocht werden.

Oldtimer bromfietstour

Om 10.30 uur vertrok een stoet met oldtimer bromfietsen vanaf het Meerpaalplein. Een ronkende massa die veel bekijks trok ondanks de regen. Na een Tour van circa 60 kilometer was de rij 'oudjes' later nog te bewonderen voor diegenen die de optocht gemist hadden.

Racingroom experience

Nieuw dit jaar was de racingroom experience. Jong en oud stonden in de rij om het alleen of tegen elkaar op te nemen in de racesimulators van Huijbrechts Automatisering.

Eerste Youngsters feest  

Voor het eerst dit jaar organiseerde De Meerpaaldagen een feest voor de jeugd van 12 tot en met 17 jaar. De eerste nieuwsgierigen waren al vroeg aanwezig om DJ Niky Hendrix's, de winnaar van de DJ Contest, te zien en horen. Niky beet het spits af en draaide ruim anderhalf uur. Hierna volgden optredens van o.a. DJ Kai, Pieter Gabriel, Laura Fischer, Pest One en GIO. Danseressen van DD Dance Studio zorgden voor het aanvullende entertainment.

Stoomwals

De oude voertuigen van het M.E.C deden het ook goed. Er stond een oude stoomwals en een oldtimer waar enorm veel belangstelling voor was. Vrijwilligers vertelden enthousiast over deze voertuigen. De acts tijdens het JMC Stratenfestival hebben ook dit jaar de bezoekers in winkelcentrum Suydersee verrast. 'De Jackpot' mocht als winnaar ' Het Gouden Meerpaaltje' in ontvangst nemen.