Een kijkje nemen bij Flevokust Haven tijdens open dag

Lelystad - Mensen die een kijkje willen nemen bij de aanleg van Flevokust Haven kunnen dit doen op zaterdag 2 september tijdens een open dag.

Afgelopen jaar is volop gebouwd aan de kade van Flevokust Haven. De damwanden zijn geslagen, de bouwkuip is gevuld met zand en het zettingsproces in volle gang. De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van het industrieterrein. In het najaar wordt gewerkt aan de realisatie van de golfbreker en de dijkverlaging.

Aannemer

De open dag wordt georganiseerd door de aannemer van Flevokust Haven, Gebroeders Van der Lee, in samenwerking met de provincie Flevoland. De gemeente Lelystad is ook aanwezig bij het evenement. Het terrein is van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Mensen kunnen deelnemen aan een rondleiding en er zijn verschillende activiteiten voor het hele gezin.

Bereikbaarheid

Flevokust Haven heeft nog geen eigen adres. Het ligt aan de IJsselmeerdijk, op zo’n achthonderd meter van de Maxima-centrale. In september wordt gewerkt aan de dijkverlaging, waardoor de IJsselmeerdijk beschikbaar is als parkeergelegenheid (en is afgesloten voor doorgaand verkeer). Vanaf hier kunnen bezoekers te voet de kade bereiken, waar de activiteiten plaatsvinden.