Vermast vindt DOES bemoeizuchtig

Dronten - Fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks vindt dat Stichting DOES (Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee) zich bemoeit met zaken waar men zich niet mee moet bemoeien.

Hij zegt dat in reactie op een bericht van de stichting, die strijdt tegen de komst van een nieuwe Lidl-supermarkt in Dronten-West. DOES vindt het goed dat er, zoals de gemeenteraad vlak voor het zomerreces heeft besloten, een detailhandelsvisie komt voor de gemeente Dronten. Maar dan moeten tot die tijd geen nieuwe supermarkten worden toegelaten in Dronten, vindt men.  Vermast vindt dat standpunt meer iets voor een winkeliersvereniging. ‘Deze stichting krijgt belastinggeld voor het organiseren van evenementen en daarvan zie ik nog maar erg weinig terug. Wat mij betreft wordt dit een punt van discussie bij de begroting 2018 dit najaar,’ meldt hij op zijn Facebooksite.

DOES wordt gefinancierd met de vorig jaar door de gemeente ingestelde reclamebelasting. Alle ondernemers in Suydersee krijgen die van de gemeente opgelegd. De opbrengst van de belasting gaat naar DOES. Die kunnen dat gebruiken voor het organiseren van evenementen in en de promotie van winkelcentrum Suydersee.